Neiti Rubinstein

Neiti Rubinstein
Tavastia, tammikuu 2014

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Maa on voimaa


Viime Neiti Rubinstein -keikalla yleisö oli innoissaan ja jopa vähän hämillään, kun soitimmekin setillisen omia ihan itse tehtyjä biisejä, mikä puolestaan sai allekirjoittaneen paljonkin hämilleen. Biisin teko kun on meikäläiselle ollut aina itsestäänselvyys ja kaikissa bändeissä, joissa olen ollut mukana, on aina tehty itse omat kipaleet.

Kaikki tuo hämillisyys sai miettimään, että onko omaa musiikkia tekevät kokoonpanot oikeasti katoavaa perinnettä? Onko bile- ja coverbändit, trubaduurit sekä pahuuden ilmentymä karaoke imeneet originelleilta uutta luovilta artisteilta loputkin mehut ja yksinkertaisesti esiintymispaikat baarien nurkista?

Olen myös aikaa sitten, niin aktiivisesti kun olen musiikkia koko ajan tehnytkin, tipahtanut niin sanotusti skenen kyytistä. En tiedä yhtään mitä edes oman kotiseudun bändimaailmassa tapahtuu. Onko bändimaailmaa enää edes olemassa? Esiintymismahdollisuudet ovat ainakin koko ajan vähentyneet ja jos joskus joku elävän musiikin tapahtuma järjestetään, sinne ei tahdo saada yleisöä. Kiinnostaako ketään enää edes yrittää?

Nämä seikat tulvauttivat mieleeni idean: Mitäpä jos lähtisin kartoittamaan tilannetta. Voisin samalla tuoda omalla vaatimattomalla arsenaalillani ihmisten tietoisuuteen näitä sitkeitä oman tien kulkijoita, jotka uskovat tekemiseensä vaikka kukaan muu ei uskoisi, niitä jotka jaksavat hakata päätä seinään rakastamansa asian puolesta.

Maa on voimaa –juttusarja tulee siis esittelemään pinnan alla porisevia lupauksia kehäkolmosen ulkopuolelta. Koetan aluksi haravoida nämä kotiseutuni nurkat, mutta jos homma saa tuulta alleen, saatan hyvinkin levittäytyä laajemmaltikin. Jutut julkaistaan (ainakin nyt alkuun) tässä blogissa.

Jos sinulla on tai tiedät jonkun, jolla on bändi, joka tekee jotain sellaista mitä kukaan muu ei tee, ilmoittelehan tai ilmianna vaikkapa sähköpostiini: jussi.ahokas@gmail.com. Genrerajoituksia ei ole. Ainut kriteeri on se, että bändi tai artisti tekee itse omat biisinsä ja että hommassa on ns. hyvä pöhinä. Löytyykö sellaisia? Onko maassa voimaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti